PRESSEMEDDELELSE

 

SILO – Dansk juletræsfod for design-elskere.

 

Juletræet, som vi kender det med pynt og dans, er en skik, som kan spores tilbage til det sydlige Tyskland omkring 1500-tallet. Det første danske juletræ blev dog først tændt på det sydvestsjællandske gods Holsteinborg i 1808, og i 1811 kom det første træ til København, hvor folk strømmede til for at kigge ind på det gennem vinduerne.

Juletræsfoden SILO binder traditioner og design sammen på smukkeste vis og er designet og produceret i Danmark af Lotte Bodilsen, som fortæller:

I det enkle bor det smukke, og det er netop grundstenen i mit arbejde med SILO, men jeg har selvfølgelig også tænkt på funktionaliteten. I de fleste hjem placeres juletræet i en juletræsfod på et tæppe med gaver rundt om. Andre foretrækker at placere træet i en kurv, en kasse eller måske en zinkspand.  SILO er designet til at kunne begge dele.

SILO er fremstillet i massivt jern og vejer 11 kg. Gulvpladen har en diameter på 30 cm, så den passer ned i stort set alle kurve, spande eller kasser. Designet, tyngdepunktet og vægten gør, at træet både står stabilt alene eller indsat i en kurv eller spand.

Det cylindriske rør har en indre diameter på 13 cm, som gør det er nemt at montere træet uden at det først skal ”snittes” til. Træet holdes fast af et spyd i bunden, og støttes og justeres med tre kraftige, rustfrie skruer og en 10 mm Unbrako nøgle.

Det cylindriske rør er vandtæt, så træet får mulighed for at stå i vand. Grantræer har det som blomster: Står de i vand, bevarer de langt bedre glansen og friskheden. Det er en god idé at vande løbende, da træet trækker vand op gennem stammen, og fordamper ud af nålene.

 

Juletræsfoden kan rumme træstammer fra 5 – 13 cm.
SILO er pulverlakeret og kan bruges både inde og ude.
Vægt: 11 kg
Diameter: 30 cm

 

Introduktionspris

2395 kr. (Spar 10% ved bestilling i oktober)
Vinger – 3 stk. 449 kr.

 

Distribution:
SILO forhandles på:
www.si-lo.dk

www.stormbrown.dk
www.sippedeje.dk